Jeroen heeft een nieuw boek uit: ‘Wat doe jij hier?’. Cartoons en strips uit het bewogen jaar 2020. Ook voor hem was het een raar jaar met Covid 19, Trump, de uitgesproken polarisatie en andere vreemde verschijnselen. In dit boek een aantal cartoons en strips die hij deze periode in de late avonduurtjes maakte.

Je kan het hier in de webshop bestellen. Maar het ligt ook al in de stripwinkels. Dus goede reden die weer eens te bezoeken. EN feestje …! Er zijn al recensies binnen.

Lees deze van Jos van Waterschoot:

Wat doe jij hier?

Jeroen Steehouwer – Wat doe jij hier? Cartoons en strips uit het bewogen jaar 2020. Hildebrand Comix, 2020. 88 pagina’s. € 13,95
2020 wordt een onvergetelijk jaar, vanwege de pandemie, vanwege de verslagen Trump, vanwege de polarisatie in de maatschappij en in de media. Oude vrienden kwamen tegenover elkaar te staan, sceptici en betweters tegenover de voorzichtigen en angstigen. Jeroen Steehouwer deinde mee op deze zee van emoties en heeft in deze bundeling stripjes en cartoons samengebracht over deze periode. Opvallend is zijn terughoudendheid in het uiten van uitgesproken meningen. Polarisatie is duidelijk niet zijn ding en ik kan hem daar alleen maar gelijk in geven. Dat maakt dat deze bundel een zeker gezelligheidsgehalte heeft en we een beetje meekijken in wat er in huize Steehouwer zoal voorbij gekomen is in dat roerige jaar waarin we veel binnen moesten zitten en de inspiratie moesten halen uit onszelf, onze huisgenoten en onze huis-tuin-en-keuken-belevenissen. Steehouwer bezit een prettige manier van zelfspot, mild maar trefzeker, maar heeft ook een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen bij al het raars waar we dit jaar tegenaan liepen. Dat leidt bijvoorbeeld tot enkele leuk gevonden voorbeelden van mensen die ‘blij zijn met corona’.
Wat doe jij hier? is een leuk boek en geeft goed weer wat een mens ondergaat als een virus je leven en je wereld overhoop gooit. Het boek is helemaal een eigen productie en ziet er goed uit. Bekijk zelf maar!